Élménybeszámoló a walesi útról


Fél évet vártunk a tavaszi élményre, amit a walesi buszos kirándulás jelentett. Végre sikerült kitágítani eddigi szűk világismeretünket és eljutni a szigetországba. :) Nagyon röviden, Anglia, legalábbis Wales, nem egészen olyan, mint amilyennek hittük.

A színekről: a házak fekete-fehérek is és nem csak vörös téglásak, a fű zöld - igazi mély zöld, az ég felettébb kék - mint Varga Viktornál, amíg odajutsz az pedig sárga, ez a Csalagút :).

A feliratokból mindig kettő van (kelta és angol) és egyébként is teljesen rossz oldalon vezetnek. A zöldben a fehér pötty az birka, na belőlük rengeteg van, mint égen a csillag, a barna az tehén, néha ló. Macska csak kettő van az utcákon, mert a többi mind a kandalló előtt fekszik, ugyanis mindig irtózatosan hideg szél fúj. Esni csak éjjel esik, de akkor nagyon! Az angol gyepet pedig nem 100 évig kell nyírni, hogy szép legyen, hanem ugyaneddig locsolni esővel és karbantartására birkát használni. Birkából lesz a pulóver, így hát fűteni sem kell annyit, és hát nem is szokásuk.

Amiből sok van: szélturbinák, birkák, várak, valamint lengén öltözött fiúk-lányok. Minden iskolásnak egyenruhája van, és ez látszólag nem is zavarja őket.

Szuper helyek amiket láttunk:
St. Alban - katedrális,
Chester - katedrális,
Snowdonia - Nemzeti Park vízeséssel és gleccsertóval,
Conwy - vár,
Caernarfon - várkastély,
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch – azaz a "Szűz Mária templom a fehér mogyorófák tavacskájánál, a gyors örvény közelében, St. Tysilio templomának vörös barlangjánál."
Llandudno - a walesi riviéra,
Pontcysyllte - Aquaduct, azaz hajóút a 40 méteres viadukton,
Stratford - minden ami Shakespeare és
természetesen London, a maga sokszínűségével

Élmény volt, csodás emlék lett belőle, szerintem megyünk még! :)

“Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.”  (ismeretlen)

A kirándulásról készített fényképek megtekinthetők itt:Album_01

Album_02

Album_03

Album_04

Album_05

Album_06

Album_07

Album_08

Album_09

Album_10