Iskola Otthon

Részlet az ÖSSZEGZŐ JELENTÉS -ből (A DOK Széchenyi István Általános Iskolája iskolaotthonos nevelő- oktató munkájának vizsgálatáról)

"... Az iskolaotthon az egész napos nevelés egyik formája, melynek keretében a gyermekek tanórai és tanórán kívüli tevékenysége összefüggő rendszert alkot.
Az iskolaotthonos osztályokban a tanítási órák, az órákra való felkészülés és a különböző szabadidős tevékenységek egész napon át váltakoznak, egységes rendszerbe ötvöződnek.
Az iskolaotthonban nagyobb tekintettel lehetnek az eltérő érettségi szintű és teherbírású gyermekek igényeire. Több lehetőség nyílik az egyéni fejlesztésre és tehetséggondozásra egyaránt. Megújult módszerekkel, szervezési formákkal valósítják meg az óvoda-iskola közötti zökkenőmentes átmenetet. Ezt szolgálja a hatékony időgazdálkodás, a napirend-órarend rugalmasabb kezelése, mely a gyermekek fizikai, pszichikai terhelhetőségéhez igazítható. A nehezebben elsajátítható tantárgyak tanítása az egész napra elosztva zajlik, így a gyermekek aktívabbak. ..."

A teljes dokumentum (29 oldal) PDF fájlban itt megnyitható (új ablakban)